Veel gestelde vragen

Hieronder vind je antwoord op vragen over:

  • Algemeen
  • Proefles
  • Lidmaatschappen
  • Faciliteiten
  • Betalingen
  • Trainingen

Proefles/ Proefweek

Alle trainingen zijn geschikt voor proeflessen. We helpen je graag bij de jouw start!
Om goed voorbereid je proefles te starten is het handig om de volgende dingen mee te nemen: bidon, sportshirt, sportbroek (fietsbroek zit extra lekker) en een handdoek. Zorg dat je 15 minuten voor aanvang aanwezig bent, zodat we je aan de trainers kunnen voorstellen en kunnen voorzien van een vliegende start:)!
Zeker! Heb je je aangemeld voor een proefles, maar wil je toch een andere datum pakken voor je eerste training, verplaats je training dan naar de gewenste datum in de WATTWORKS app. Je kunt doordeweeks tot 3 uur van tevoren uitschrijven en in het weekend tot 12 uur van tevoren.

Lidmaatschappen

We hebben 2 type lidmaatschappen en een strippenkaart. Het is belangrijk dat je een lidmaatschap kiest dat bij je past. Bekijk hier een overzicht van onze lidmaatschappen en bijbehorende prijzen voor Amsterdam of voor Haarlem.
Je kunt op iedere dag van de maand je lidmaatschap of strippenkaart starten. Zo kun je direct beginnen met sporten zodra je je inschrijft. Omdat de lidmaatschappen van de eerste tot de laatste van de maand lopen, betaal je de eerste maand een pro rato bedrag voor de resterende dagen.
Als je besluit je in te schrijven heb je een wettelijke bedenktermijn van 14 dagen. Zie ook de algemene voorwaarden.
Je mag je lidmaatschap tijdelijk pauzeren zonder opgaaf van reden waardoor je niet betaalt voor diensten wanneer je daar geen gebruik van kunt maken. Dit kan voor een maximale periode van 30 dagen en een minimale periode van 14 dagen. We pauzeren niet met terugwerkende kracht. Stuur bij zwangerschap of langdurige ziekte even een mailtje. Dan gaat bovenstaande niet in alle gevallen op. Pauzeren kan via de website, als je inlogt, of gewoon met je WATTWORKS app. Via de website: log in, ga naar informatie clubaccount > producten. Klik dan op de status van jouw lidmaatschap en kies pauzeren. Vanaf dat moment maak je het einde van de maand af, en daarna kan de pauze worden gestart. Via de app: ga naar 'mijn club', klik op 'mijn club account', daarna op het pijltje naast ‘boekingen’ en dan op ‘producten'. Daar vind je onder ‘status’ de mogelijkheid je lidmaatschap te pauzeren. Het is belangrijk dat je een bevestigingsmail ontvangt, als dit niet het geval is, dan is er iets niet goed gegaan met het afronden van de stappen. Let op! Tijdens de pauze kun je niet inschrijven voor de trainingen.
Je kunt bij WATTWORKS kiezen voor lidmaatschappen van verschillende duur. We hebben een limited en unlimited maand en jaarlidmaatschap. Deze zijn beiden per periode (maandelijks of jaarlijks) opzegbaar. Het jaarlijkse lidmaatschap is na 12 maanden ook maandelijks opzegbaar. Als je hebt gekozen voor een strippenkaart, dan zijn je credits 6 maanden geldig.
We hanteren een opzegtermijn van 1 maand. Een voorbeeld: als je 15 oktober opzegt, kun je tot en met 30 november blijven sporten. Heb je een jaar lidmaatschap, dan is deze ook maandelijks opzegbaar, ná 12 maanden lid te zijn geweest.
Je voldoet jouw lidmaatschap per periode via automatische incasso. De eerste termijn kun je kiezen tussen direct betalen of automatisch incasseren. Een strippenkaart betaal je in een keer via iDeal.
Het is mogelijk een lidmaatschap te upgraden. Voor de maandelijkse lidmaatschappen geldt een minimale upgrade termijn van 3 maanden van 5x per maand naar onbeperkt sporten, tenzij het lidmaatschap eerder wordt beëindigd. Wil je een jaarlidmaatschap upgraden van 5x per maand naar onbeperkt, dan betaal je (minimaal 3 maanden) de prijs van onbeperkt sporten in het maand lidmaatschap. Na 3 maanden kun je de upgrade maandelijks per de 1e van de volgende maand opzeggen en weer terug naar het 5x per maand lidmaatschap.
Dat kan! Je kunt zelf in de WATTWORKS App de andere locatie toevoegen. Ga onder het tabblad 'Home' naar de twee pijltjes rechtsboven in de app. Klik vervolgens op '+' en zoek naar de andere locatie; 'Wattworks Haarlem' of 'Wattworks Amsterdam'. Deze kun je nu toevoegen. Via de app is het op deze manier mogelijk om tussen beiden locaties te switchen.
Uitschrijven kan via de website, als je inlogt, of gewoon met je WATTWORKS app. Via de website: log in, ga naar informatie clubaccount > producten. Klik dan op de status van jouw lidmaatschap en kies beëindigen. Vanaf dat moment maak je het einde van de maand af, en daarna wordt er automatisch 1 maand opzegtermijn gehanteerd. Dat wil zeggen: je betaalt dus nog voor de maand waarin je opzegt, plus de maand erna. Via de app: ga naar 'mijn club', klik op 'mijn club account', daarna op het pijltje naast ‘boekingen’ en dan op ‘producten'. Daar vind je onder ‘status’ de mogelijkheid je lidmaatschap te beëindigen. Het is belangrijk dat je een bevestigingsmail ontvangt, als dit niet het geval is, dan is er iets niet goed gegaan met het afronden van de stappen. Let wel op, volgens onze algemene voorwaarden hanteren wij 1 maand opzegtermijn, plus het restant van de maand waarin je opzegt. In die maand kun je uiteraard wel gewoon blijven trainen bij WATTWORKS. Een voorbeeld: als je 15 april opzegt, betaal je en kun je tot en met 31 mei blijven sporten.

Faciliteiten

Er zijn bij WATTWORKS kluisjes aanwezig.
Op al onze fietsen zitten Shimano SPD-SL pedalen (driehoekig met gele voetjes). Schoenen kunnen bij ons geleend worden. Je bent ook welkom op je eigen schoenen, mits deze schoon zijn.
Jazeker, op alle locaties is het mogelijk om te douchen.

Betalingen

Betalingen gaan bij ons per automatische incasso in het geval van een maandelijks of jaarlidmaatschap. De eerste (pro rato) termijn van je lidmaatschap kun je in onze webshop echter wel via iDeal voldoen. Wil je een strippenkaart, dan betaal je eenmalig via iDeal.
De eerste betaling wordt direct per iDeal betaald. Daarna betaal je de maandelijkse termijnen altijd via automatische incasso rond de 1e van de maand.
Je automatische incasso is mislukt, wat nu? De Incasso wordt automatisch herhaald totdat het lukt. Blijft het niet lukken, sturen wij je binnen 7 dagen een herinnering voor het openstaande bedrag. Let op! Voorkom extra kosten en betaal op tijd.
Dit kan in je profiel in de WATTWORKS app.

Trainingen

Je kunt je trainingen inplannen via ons rooster op de website of in de WATTWORKS app.
Lukt het niet met inschrijven maar heb je wel nog een geldig lidmaatschap met credits? Vraag het even aan een van onze trainers of laat het ons dan even weten door te bellen of mailen
Ja, inschrijven is verplicht. Reserveren werkt heel gemakkelijk via de website of de WATTWORKS app.
Als je een plek voor een training hebt gereserveerd maar je wilt deze toch annuleren, kan dat via de WATTWORKS app of online via het rooster op deze site. Het afmelden van een gereserveerde training moet minimaal 3 uur van tevoren op doordeweekse dagen en 12 uur van tevoren in het weekend.