Veel gestelde vragen

Hieronder vind je antwoord op vragen over:

  • Algemeen
  • Proefles
  • Lidmaatschappen
  • Faciliteiten
  • Betalingen
  • Trainingen

Algemeen

Bij WATTWORKS kun je sporten op je eigen niveau. Van beginner tot fanatiekeling. Onze trainers helpen jou graag met een goeie start!
We zijn 7 dagen per week geopend op de momenten dat er trainingen worden gegeven. Voor een actueel overzicht van onze trainingen, bekijk het rooster hier voor Amsterdam en hier voor Haarlem.
Zeker! Kom je voor de eerste keer, dan kan dat met een proefles voor 9,-. Hiermee kun je deelnemen aan 1 training. Je kunt bij het boeken van je proefles tot 4 weken vooruit kijken in het rooster om je proeftraining in te plannen.
Je kunt je inschrijven via onze website. Je kunt, afhankelijk van je gekozen ingangsdatum van je abonnement of strippenkaart, direct beginnen met sporten.
Geef je wijziging door via je persoonlijke accountpagina in de WATTWORKS app. In de app kun je: 1. Je persoonlijke gegevens beheren 2. Je abonnement of strippenkaart beheren 3. Je trainingen inzien, reserveren en annuleren 4. Toegang tot de shop voor aanvullende producten
Leuk! Natuurlijk kan dat. Via de knoppen 'lid worden' of 'boek een proefles' op de website is het mogelijk om een proefles in te boeken.
Speciaal voor jullie hebben we Chateau du Velo! Hoe het werkt? Stap 1) Verras je sportmaatje met een doosje ''Chateau du Velo'' bestaande uit 2 proeflessen, een bidon en een energybar. Haal dit exclusieve flesje fietsplezier al in huis voor 15,- Stap 2) Laat je sportmaatje na afloop van de proeflessen een abonnement uitkiezen dat bij hem of haar past. 3) Heeft je sportmaatje een abonnement uitgekozen, dan ontvangen jullie beiden 20,- vriendenvoordeel op zijn/haar eerste maand. Interesse? Vraag het één van de aanwezige trainers voor een reservering van dit pakket.

Proefles/ Proefweek

Alle trainingen zijn geschikt voor proeflessen. We helpen je graag bij de jouw start!
Om goed voorbereid je proefles te starten is het handig om de volgende dingen mee te nemen: bidon, sportshirt, sportbroek (fietsbroek zit extra lekker) en een handdoek. Zorg dat je 15 minuten voor aanvang aanwezig bent, zodat we je aan de trainers kunnen voorstellen en kunnen voorzien van een vliegende start:)!
Zeker! Heb je je aangemeld voor een proefles, maar wil je toch een andere datum pakken voor je eerste training, verplaats je training dan naar de gewenste datum in de WATTWORKS app. Je kunt doordeweeks tot 3 uur van tevoren uitschrijven en in het weekend tot 12 uur van tevoren.

Lidmaatschappen

We hebben 2 type lidmaatschappen en een strippenkaart. Het is belangrijk dat je een lidmaatschap kiest waar jij je goed bij voelt, zodat we samen effectief aan de slag kunnen met de trainingen! Bekijk hier een overzicht van onze lidmaatschappen en bijbehorende prijzen voor Amsterdam of voor Haarlem.
Je kunt op iedere dag van de maand je lidmaatschap of strippenkaart starten. Zo kun je direct beginnen met sporten zodra je je inschrijft. Omdat de lidmaatschappen van de eerste tot de laatste van de maand lopen, betaal je wanneer je bijvoorbeeld halverwege de maand instroomt een pro rato bedrag voor de resterende dagen.
Als je besluit je in te schrijven heb je een wettelijke bedenktermijn van 14 dagen. Zie ook de algemene voorwaarden.
Je mag je lidmaatschap tijdelijk pauzeren zonder opgaaf van reden waardoor je niet betaalt voor diensten wanneer je daar geen gebruik van kunt maken. Dit kan voor een maximale periode van 30 dagen en een minimale periode van 14 dagen. We pauzeren niet met terugwerkende kracht. Stuur bij zwangerschap of langdurige ziekte even een mailtje. Dan gaat bovenstaande niet in alle gevallen op. Pauzeren kan via de website, als je inlogt, of gewoon met je WATTWORKS app. Via de website: log in, ga naar informatie clubaccount > producten. Klik dan op de status van jouw lidmaatschap en kies pauzeren. Vanaf dat moment maak je het einde van de maand af, en daarna kan de pauze worden gestart. Via de app: ga naar 'mijn club', klik op 'mijn club account', daarna op het pijltje naast ‘boekingen’ en dan op ‘producten'. Daar vind je onder ‘status’ de mogelijkheid je lidmaatschap te pauzeren. Het is belangrijk dat je een bevestigingsmail ontvangt, als dit niet het geval is, dan is er iets niet goed gegaan met het afronden van de stappen.
Je kunt bij WATTWORKS kiezen voor lidmaatschappen van verschillende duur. De meest voorkomende lidmaatschappen zijn het 5x per maand lidmaatschap en het Unlimited lidmaatschap. Deze zijn beiden per periode (maandelijks of jaarlijks) opzegbaar. Het jaarlijkse lidmaatschap is na 12 maanden ook maandelijks opzegbaar. Als je hebt gekozen voor een strippenkaart, dan zijn je credits 6 maanden geldig.
We hanteren een opzegtermijn van 1 maand. Een voorbeeld: als je 15 oktober opzegt, kun je tot en met 30 november blijven sporten. Heb je een jaar lidmaatschap, dan is deze ook maandelijks opzegbaar, ná 12 maanden lid te zijn geweest.
Je voldoet jouw lidmaatschap per periode via automatische incasso. Een strippenkaart betaal je in een keer via iDeal.
Het is mogelijk een lidmaatschap te upgraden. Voor de maandelijkse lidmaatschappen geldt een minimale upgrade termijn van 3 maanden van 5x per maand naar onbeperkt sporten, tenzij het lidmaatschap eerder wordt beëindigd. Wil je een jaarlidmaatschap upgraden van 5x per maand naar onbeperkt, dan betaal je (minimaal 3 maanden) de prijs van onbeperkt sporten in het maand lidmaatschap. Na 3 maanden kun je de upgrade maandelijks per de 1e van de volgende maand opzeggen en weer terug naar het 5x per maand lidmaatschap.
Dat kan! We moeten hiervoor echter wel een wijziging in je account doorvoeren, stuur hierover een mailtje naar info@wattworks.nl
Uitschrijven kan via de website, als je inlogt, of gewoon met je WATTWORKS app. Via de website: log in, ga naar informatie clubaccount > producten. Klik dan op de status van jouw lidmaatschap en kies beëindigen. Vanaf dat moment maak je het einde van de maand af, en daarna wordt er automatisch 1 maand opzegtermijn gehanteerd. Dat wil zeggen: je betaalt dus nog voor de maand waarin je opzegt, plus de maand erna. Via de app: ga naar 'mijn club', klik op 'mijn club account', daarna op het pijltje naast ‘boekingen’ en dan op ‘producten'. Daar vind je onder ‘status’ de mogelijkheid je lidmaatschap te beëindigen. Het is belangrijk dat je een bevestigingsmail ontvangt, als dit niet het geval is, dan is er iets niet goed gegaan met het afronden van de stappen. Let wel op, volgens onze algemene voorwaarden hanteren wij 1 maand opzegtermijn, plus het restant van de maand waarin je opzegt. In die maand kun je uiteraard wel gewoon blijven trainen bij WATTWORKS. Een voorbeeld: als je 15 april opzegt, betaal je en kun je tot en met 31 mei blijven sporten.

Faciliteiten

Er zijn bij WATTWORKS (nog) geen kluisjes aanwezig. Mocht je waardevolle spullen hebben dan kun je die eventueel bij onze trainer in de zaal achterlaten of mee de zaal in nemen.
Op al onze fietsen zitten Shimano SPD-SL pedalen (driehoekig met gele voeten). Schoenen kunnen bij ons geleend worden. Je bent ook welkom op je eigen schoenen, mits deze schoon zijn.
Jazeker, op alle locaties is het mogelijk om te douchen.

Betalingen

Betalingen gaan bij ons per automatische incasso in het geval van een maandelijks lidmaatschap. Wil je een strippenkaart, dan betaal je eenmalig via iDeal. De eerste (pro rato) termijn van je lidmaatschap kun je in onze webshop echter wel via iDeal voldoen.
De eerste betaling wordt direct per iDeal betaald. Daarna betaal je de maandelijkse termijnen altijd via automatische incasso rond de 1e van de maand.
Je automatische incasso is mislukt, wat nu? Binnen 7 dagen bieden we je een herinnering voor het openstaande bedrag aan en een nieuw automatisch betaalverzoek. Mislukt ook de tweede poging? Voorkom meer extra kosten en maak het openstaande bedrag zelf direct over.
Dit kan in je profiel in de WATTWORKS app.

Trainingen

Je kunt je trainingen inplannen via ons roostersysteem op de website of in de WATTWORKS app.
Lukt het niet met inschrijven maar heb je wel nog een geldig lidmaatschap met credits? Vraag het even aan een van onze trainers of laat het ons dan even weten via info@wattworks.nl
Ja, reserveren is verplicht. Reserveren werkt heel gemakkelijk via de website of de WATTWORKS app.
Als je een plek voor een training hebt gereserveerd maar je wilt deze toch annuleren, kan dat via de WATTWORKS app of op ons online portaal. Het afmelden van een gereserveerde training moet je minimaal 3 uur van tevoren doen op doordeweekse dagen en 12 uur van tevoren in het weekend.