Veel gestelde vragen

Hieronder vind je antwoord op vragen over:

  • Algemeen
  • Proefles
  • Lidmaatschappen
  • Faciliteiten
  • Betalingen
  • Trainingen

Algemeen

Nee, dat is geen enkel probleem! Bij WATTWORKS kan iedereen terecht, van beginnende fietsers tot aan gevorderden. Je bent van harte welkom, onze gezellige trainers staan altijd voor je klaar om je te voorzien van een vliegende start.
We zijn 7 dagen per week geopend op de momenten dat er trainingen worden gegeven. Voor een actueel overzicht van onze trainingen, bekijk het rooster hier voor Amsterdam en hier voor Haarlem.
Zeker! Kom je voor de eerste keer trainen, dan kun je een proefles doen voor 9,-. Hiermee kan je 1x deelnemen aan een reguliere fietstraining. Je kunt bij het boeken van je proefles tot 4 weken vooruit kijken in het rooster om je proeftraining in te plannen. Boek je proefles hier voor Amsterdam en hier voor Haarlem.
Je kunt je inschrijven via onze website. Je kunt, afhankelijk van je gekozen ingangsdatum van je abonnement of strippenkaart, direct beginnen met sporten.
Geef je wijziging door via je persoonlijke accountpagina in Fitmanager. In Fitmanager kun je als Wattworker: 1. Je persoonlijke gegevens beheren 2. Je abonnement of strippenkaart beheren 3. Je trainingen inzien, reserveren en annuleren 4. Toegang tot de shop voor aanvullende WATTWORKS producten
Niets is mooier dan samen met je sportmaatjes te trainen. Om die reden bieden we je de gelegenheid om een sportmaatje mee te nemen naar je training. Hoe regel je dit? 1. Stuur een mailtje naar info@wattworks.nl met de naam en e-mail van je vriend(in) die je graag zou willen uitnodigen voor een proefles en laat weten op welke locatie hij/zij zou willen langskomen. Je vriend(in) ontvangt een bevestigingsmail met de uitnodiging namens jou.
Sportvrienden zijn er voor elkaar! Ze zijn je rots in de branding, je uitlaatklep en je grootste motivator. Speciaal voor jullie hebben we Chateau du Velo! Hoe het werkt? Stap 1) Verras je sportmaatje met een doosje ''Chateau du Velo'' bestaande uit 2 proeflessen, een bidon en een energybar. Haal dit exclusieve flesje fietsplezier al in huis voor 15,- Stap 2) Laat je sportmaatje na afloop van de proeflessen een abonnement uitkiezen dat bij hem of haar past. 3) Heeft je sportmaatje een abonnement uitgekozen, dan ontvangen jullie beiden 20,- vriendenvoordeel op zijn/haar eerste maand. Interesse? Vraag het één van de aanwezige trainers of mail naar info@wattworks.nl voor een reservering van dit pakket. * Dit voordeel is alleen voor Wattworkers/ WATTWORKS leden * Sporters met een abonnement kunnen tot een maandbedrag van 0,- voordeel ontvangen. * Sporters met een strippenkaart ontvangen 2 strippen in ruil voor de 25-, vriendenvoordeel.

Proefles

We geven vier type fietstrainingen en twee aanvullende trainingen naast de fiets. Kom je voor het eerst dan raden we je aan om je aan te melden voor een Blockworks, Powerworks of Climbworks training, zodat we je stap voor stap wegwijs kunnen maken met de fiets, de intensiteit van de training en de begeleidende rol van onze aanwezige trainers. Alle trainingen kun je op je eigen niveau doen.
Om goed voorbereid je proefles te starten is het handig om de volgende dingen mee te nemen: bidon, sportshirt, sportbroek( fietsbroek met zeem is wel èrg fijn) en een handdoek. Zorg dat je 15 minuten voor aanvang aanwezig bent, zodat we je aan de trainers kunnen voorstellen en kunnen voorzien van een vliegende start:)!
Zeker! Heb je je aangemeld voor een proefles, maar wil je toch een andere datum pakken voor je eerste training, mail dan even naar info@wattworks.nl .In principe kun je je voor trainingen door de week tot 3 uur van tevoren uitschrijven. Voor de trainingen in het weekend staat daar 12 uur voor. Heb je een goede reden waardoor het je niet lukte op tijd uit te schrijven voor een training, laat het ons dan weten via info@wattworks.nl.

Lidmaatschappen

We hebben bij WATTWORKS 2 type abonnementen en strippenkaarten samengesteld, die zeer goed aansluiten bij de behoeften van onze leden. Het is belangrijk dat je een abonnement kiest waar jij je goed bij voelt, zodat we samen effectief aan de slag kunnen gaan met de trainingen! Bekijk hier een overzicht van onze abonnementen en bijbehorende prijzen voor Amsterdam of voor Haarlem.
Je kunt op iedere dag van de maand een abonnement of strippenkaart bij ons boeken. Zo kun je direct beginnen met sporten zodra je je inschrijft. Ons boekingssysteem berekent je eerste incasso op basis van het aantal resterende dagen tot aan de 1e van de volgende maand. Voorbeeld: Je wordt 10 maart lid. Voor de maand maart ontvang je een incasso gebaseerd op de 20 resterende dagen van maart. Per 1 april loopt het abonnement verder van de 1e tot de 31e.
Als je besluit je in te schrijven heb je een wettelijke bedenktermijn van 14 dagen. Zie ook de algemene voorwaarden.
We begrijpen ook dat je niet altijd kunt of wilt sporten en maken het daarom mogelijk om zelf je abonnement even te pauzeren. Je kunt alleen je lidmaatschap pauzeren wanneer je geblesseerd bent en een doktersverklaring hebt, of als je zwanger bent. Dan kunnen wij maximaal 6 maanden je lidmaatschap pauzeren met een minimaal van 1 maand. Dit kan dus niet als je voor een langere periode op vakantie gaat. In dat geval moet je kiezen of je het abonnement op wilt zeggen of door wil laten lopen. Let op; bij het opzeggen geldt 1 maand opzegtermijn. Wij pauzeren ook niet met terugwerkende kracht, dus geef je blessure op tijd aan door even te mailen naar info@wattworks.nl , zodat we het voor je kunnen aanpassen. Je mag je abonnement tijdelijk pauzeren zonder opgaaf van reden waardoor je niet betaalt voor diensten wanneer je daar geen gebruik van maakt. Een kleine spelregel is dat je dit voor een maximale periode van 8 weken kunt doen. Deze periode hoef je geen contributie te betalen. Hoe regel je dit? Stuur een mailtje naar info@wattworks.nl zodat de ledenadministratie het voor je kan oppakken.
Je kunt je abonnement op ieder moment in de toekomst pauzeren. Het is niet mogelijk om een pauze periode met terugwerkende kracht toe te passen.
Je kunt bij WATTWORKS kiezen voor lidmaatschappen van verschillende duur. De meest voorkomende abonnementen zijn het 5x per maand abonnement en het Unlimited abonnement. Deze zijn beiden per periode ( 4 weken) opzegbaar. Daarnaast beschikken we over een 10 ritten ( geldig 6 maanden) èn een 25 rittenkaart (geldig 1 jaar) .
Volgens onze algemene voorwaarden hanteren wij 1 maand opzegtermijn, plus het restant van de maand waarin je opzegt. In die maand kun je uiteraard wel gewoon blijven trainen bij WATTWORKS. Een voorbeeld: als je 15 oktober opzegt, betaal je en kun je tot en met 31 november blijven sporten. Heb je een jaarabonnement, dan is deze ook maandelijks opzegbaar, ná 1 jaar lid te zijn geweest.
Je voldoet jouw lidmaatschap per periode (4 weken) vooruit via automatische incasso.
Het is mogelijk om van een 5x per maand naar Unlimited en andersom te wisselen. In de regel passen we dit verzoek per 1e van de volgende maand toe. Je kunt dit verzoek indienen via info@wattworks.nl zodat de ledenadministratie dit voor je kan aanpassen. Je kunt tot de 15e van de maand waar je op dat moment in zit met terugwerkende kracht het abonnement laten aanpassen. Voorbeeld: Het is vandaag 13 maart, maar ik wil graag deze maand maart al Unlimited trainen dan kan je dit verzoek mailen naar info@wattworks.nl . We zorgen dan dat je Unlimited abonnement per 1 maart al in werking is gezet in plaats van het 5x per maand abonnement. Zo kun je direct fanatiek aan de slag! Na de 15e van de maand kunnen we je verzoek pas per 1e van de volgende maand inwilligen.
Dat kan! Stuur even een mailtje naar info@wattworks.nl
Dat ligt eraan wanneer je je abonnement activeert. Wanneer je 1 maart je inschrijft betaal je heel maart plus april als je jezelf uitschrijft in maart. Maar wanneer je 30 maart je inschrijft en direct opzegt, betaal je alleen nog voor 30 en 31 maart, plus april.
Uitschrijven kan via de website contactpagina of als je inlogt via ons boekingssysteem Fitmanager, waarna de ledenadministratie het verzoek voor je verwerkt. Via Fitmanager: log in, ga naar informatie clubaccount > producten. Klik dan op jouw lidmaatschap en kies beëindigen. Vanaf dat moment maak je het einde van de maand af, en daarna wordt er automatisch 1 maand opzegtermijn gehanteerd. Dat wil zeggen: je betaalt dus nog voor de maand waarin je opzegt, plus de maand erna. Het is belangrijk dat je (binnen 36 uur) een bevestigingsmail ontvangt, als dit niet het geval is, dan is er iets niet goed gegaan met het afronden van de stappen. Mocht je focus momenteel liggen bij het buiten fietsen, of liggen je prioriteiten even ergens anders, maar lijkt het je wèl leuk om verbonden te blijven, dan is een strippenkaart of het pauzeren van je abonnement een optie waar je als Wattworker voor kan kiezen. Voor 165,- : 10 training die een jaar lang geldig zijn en de mogelijkheid om deel te nemen aan alle activiteiten (binnen én buiten). Schakel je over op een strippenkaart, heb je niet te maken met de maand opzegtermijn.
Jazeker! Log in op je Fitmanager account (via Pc of onze App). Op je persoonlijke account pagina kun je onder het kopje ‘’betalingen’’ de facturen bekijken.
Vanaf 16 jaar mag je bij WATTWORKS een abonnement afsluiten en zelfstandig sporten.

Faciliteiten

Zeker! Het is onze missie om jou als sporter goed te leren kennen, zodat al onze trainers je ten alle tijden kunnen helpen het maximale uit jezelf te halen en op een leuke manier samen fitter te worden. Naast de groepstrainingen hebben we ook het Frameworks programma. Vraag bij de trainers naar de mogelijkheden. Frameworks is een begeleidingsprogramma waarin je wekelijks minimaal twee keer dient te sporten. Je doorloopt met hulp van één van onze bewegingswetenschappelijke trainers een trainingsplan, welke precies aangeeft welke activiteiten je gaat doen om een effectief te trainen richting jouw doel. Je hebt diverse contactmomenten met de trainers waarin jouw voortgang en geboekte resultaten worden besproken. Zo ontvang je bijvoorbeeld een intake gesprek, nulmeting, voorgestelde buitentrainingen, nabeschouwingen van je indoor trainingen en tussenmetingen. Iets voor jou? Mail naar coach@wattworks.nl voor meer informatie!
Er zijn bij WATTWORKS geen kluisjes aanwezig. Mocht je waardevolle spullen hebben dan kun je die eventueel bij onze trainer in de zaal achterlaten of mee de zaal in nemen.
Hoe fijn is het als er altijd direct de juiste pedalen op de fiets zitten bij ons?! Je hoeft niet meer te wachten totdat de trainer ze voor je heeft gewisseld en bent direct vertrokken op iedere fiets! Op al onze fietsen zitten Shimano SPD-SL pedalen. Hiervoor heb je de grote driehoekige plaatjes nodig met, meestal, gele voetjes. Als je deze nog niet gebruikt, dan bieden we je de volgende opties: 1) We hebben leenschoenen beschikbaar in verschillende maten waar direct de juiste plaatjes onder zitten. Deze mag je altijd gebruiken. 2) We zijn Shimano dealer, dit betekent dat we je voor onze inkoopprijs schoenen (75,-)* van Shimano kunnen verkopen in jouw maat en de plaatjes die hierbij horen (15,-). 3) Ben je gehecht aan je eigen fietsschoenen, dan kunnen we in sommige gevallen de plaatjes wisselen en kunnen we ook je pedalen op je fiets wisselen (en tegen inkoopprijs (55,-)* aanbieden). Als je het fijn vindt, neem dan even je racefiets mee, dan zetten we ze ook even op je fiets! *Let op! We moeten ze voor je bestellen en dat kan dus een paar dagen huren.
Je kunt je bij WATTWORKS zowel omkleden als douchen in de daarvoor bestemde kleedkamers.

Betalingen

Betalingen gaan bij ons per automatische incasso in het geval van een maandelijks lidmaatschap. Wil je een strippenkaart, dan betaal je eenmalig via iDeal.
De eerste betaling wordt direct per incasso afgerekend. Daarna betaal je de maandelijkse termijnen altijd via automatische incasso in de laatste week van de voorgaande maand.
Je automatische incasso is mislukt, wat nu? Binnen 7 dagen bieden we je een herinnering voor het openstaande bedrag aan en een nieuw automatisch betaalverzoek. Mislukt ook de tweede poging? Voorkom meer extra kosten en maak het openstaande bedrag zelf direct nog over.
Stuur hiervoor een mailtje naar info@wattworks.nl. We zullen opnieuw een lidmaatschap voor je afsluiten.

Trainingen

Je kunt je trainingen inplannen via ons roostersysteem Fitmanager. Als Wattworker heb je hier een account en kun je maximaal 4 weken van tevoren je training al inplannen.
Heb je een proefles geboekt, een strippenkaart of een abonnement, dan wil het wel eens gebeuren dat je plotseling bij het aanmelden voor een training een melding krijgt dat er geen geldige training credits op je account staan. Vaak heeft dit er mee te maken dat 1) je training credit op is, 2) je je recent voor een training hebt aangemeld, maar niet aanwezig was , waardoor je gevoelsmatig een credit mist. Heb je recht op je credit, maar kun je er niet bij via ons boekingsplatform, laat het ons dan vooral even weten via info@wattworks.nl! We helpen je graag.
Ja, reserveren is verplicht. Reserveren werkt heel gemakkelijk via ons online boekingssysteem Fitmanager of via de Fitmanager App.
Als je een groepsles hebt gereserveerd krijg je automatisch een e-mail met de bevestiging van de les. Hierin staat vermeld dat je het annuleren erg makkelijk kunt regelen in Fitmanager. Het afmelden van een gereserveerde les dien je minimaal 3 uur van tevoren te doen op doordeweekse dagen en 12 uur van tevoren in het weekend.
Zeker! Het is onze missie om jou als sporter goed te leren kennen, zodat al onze trainers je ten alle tijden kunnen helpen het maximale uit jezelf te halen en op een leuke manier samen fitter te worden. Naast de groepstrainingen hebben we ook het Frameworks programma.
Je krijgt dan een melding dat je geen geldig lidmaatschap meer hebt om je aan te melden voor de (6e) training. Het is exclusief voor jullie mogelijk om 3 losse credits voor 15,- per training te boeken. Deze credits zijn 12 maanden geldig. Kom je vaker boven je 5x per maand lidmaatschap uit, dan is het al snel voordelig om over te stappen op unlimited à 80,- per maand. 1. Boek 3 losse credits 2. Unlimited sporten voor 80,- per maand, stuur hiervoor een mailtje naar info@wattworks.nl. Wij verwerken de verandering voor jou

Ik heb een vraag die hier niet tussen staat, kan ik die hier toch stellen?

Natuurlijk! Staat je vraag er niet bij, mail dan gerust naar info@wattworks.nl of bel ons op 020-2239908. We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 18:00.

WATTWORKS Huisregels

  • Deelname aan trainingen en gebruikmaking van onze apparatuur gebeurt geheel op eigen verantwoordelijkheid. Als je voor de eerste keer gebruik maakt van onze apparaten, dan adviseren wij je de assistentie van één van onze trainers te vragen voordat je aan de slag gaat.
  • Het dragen van sportkleding is verplicht. Het sporten met ontbloot bovenlichaam is verboden.
  • WATTWORKS is te allen tijde niet aansprakelijk voor het zoekraken van eigendommen.
  • De sporter dient ieder apparaat schoon en droog achter te laten voor de leden die erna komen.

Het nuttigen van zelf meegenomen etenswaren is toegestaan bij WATTWORKS.