Veel gestelde vragen

Hieronder vind je antwoord op vragen over:

  • Algemeen
  • Proefles
  • Lidmaatschappen
  • Faciliteiten
  • Betalingen
  • Trainingen

Algemeen

Nee, dat is geen enkel probleem! Bij WATTWORKS kan iedereen terecht, van beginnende fietsers tot aan gevorderden. Je bent van harte welkom, onze gezellige trainers staan altijd voor je klaar om je te voorzien van een vliegende start.
We zijn 7 dagen per week geopend op de momenten dat er trainingen worden gegeven. Voor een actueel overzicht van onze trainingen, bekijk het rooster hier voor Amsterdam en hier voor Haarlem.
Zeker! Kom je voor de eerste keer trainen, dan kun je een proefles doen voor 9,-. Hiermee kan je 1x deelnemen aan een reguliere fietstraining. Je kunt bij het boeken van je proefles tot 4 weken vooruit kijken in het rooster om je proeftraining in te plannen. Boek je proefles hier voor Amsterdam en hier voor Haarlem.
Je kunt je inschrijven via onze website. Je kunt, afhankelijk van je gekozen ingangsdatum van je abonnement of strippenkaart, direct beginnen met sporten.
Geef je wijziging door via je persoonlijke accountpagina in Fitmanager. In Fitmanager kun je als Wattworker: 1. Je persoonlijke gegevens beheren 2. Je abonnement of strippenkaart beheren 3. Je trainingen inzien, reserveren en annuleren 4. Toegang tot de shop voor aanvullende WATTWORKS producten
Leuk! Natuurlijk kan dat. Via de knoppen 'lid worden' of 'boek een proefles' op de website is het mogelijk om een proefles in te boeken.
Speciaal voor jullie hebben we Chateau du Velo! Hoe het werkt? Stap 1) Verras je sportmaatje met een doosje ''Chateau du Velo'' bestaande uit 2 proeflessen, een bidon en een energybar. Haal dit exclusieve flesje fietsplezier al in huis voor 15,- Stap 2) Laat je sportmaatje na afloop van de proeflessen een abonnement uitkiezen dat bij hem of haar past. 3) Heeft je sportmaatje een abonnement uitgekozen, dan ontvangen jullie beiden 20,- vriendenvoordeel op zijn/haar eerste maand. Interesse? Vraag het één van de aanwezige trainers voor een reservering van dit pakket.

Proefles

We geven vier type fietstrainingen en twee aanvullende trainingen naast de fiets. Kom je voor het eerst dan raden we je aan om je aan te melden voor een Blockworks, Powerworks of Climbworks training, zodat we je stap voor stap wegwijs kunnen maken met de fiets, de intensiteit van de training en de begeleidende rol van onze aanwezige trainers. Alle trainingen kun je op je eigen niveau doen.
Om goed voorbereid je proefles te starten is het handig om de volgende dingen mee te nemen: bidon, sportshirt, sportbroek( fietsbroek met zeem is wel èrg fijn) en een handdoek. Zorg dat je 15 minuten voor aanvang aanwezig bent, zodat we je aan de trainers kunnen voorstellen en kunnen voorzien van een vliegende start:)!
Zeker! Heb je je aangemeld voor een proefles, maar wil je toch een andere datum pakken voor je eerste training, mail dan even naar info@wattworks.nl .In principe kun je je voor trainingen door de week tot 3 uur van tevoren uitschrijven. Voor de trainingen in het weekend staat daar 12 uur voor. Heb je een goede reden waardoor het je niet lukte op tijd uit te schrijven voor een training, laat het ons dan weten via info@wattworks.nl.

Lidmaatschappen

We hebben bij WATTWORKS 2 type abonnementen en strippenkaarten samengesteld, die zeer goed aansluiten bij de behoeften van onze leden. Het is belangrijk dat je een abonnement kiest waar jij je goed bij voelt, zodat we samen effectief aan de slag kunnen gaan met de trainingen! Bekijk hier een overzicht van onze abonnementen en bijbehorende prijzen voor Amsterdam of voor Haarlem.
Je kunt op iedere dag van de maand een abonnement of strippenkaart bij ons starten. Zo kun je direct beginnen met sporten zodra je je inschrijft. Omdat de lidmaatschappen van de eerste tot de laatste van de maand lopen, betaal je wanneer je halverwege de maand in stroomt een pro rato bedrag voor de resterende dagen. Dat wil zeggen dat wanneer je op 15 april inschrijft, je de helft van de abonnementsprijs voor de resterende 15 dagen afrekent. Per 1 mei loopt het abonnement vervolgens verder van de 1e tot de 31e.
Als je besluit je in te schrijven heb je een wettelijke bedenktermijn van 14 dagen. Zie ook de algemene voorwaarden.
Je mag je abonnement tijdelijk pauzeren zonder opgaaf van reden waardoor je niet betaalt voor diensten wanneer je daar geen gebruik van kunt maken. Dit kan voor een maximale periode van twee maanden. Deze periode hoef je geen contributie te betalen. We pauzeren niet met terugwerkende kracht. Stuur bij zwangerschap of langdurige ziekte even een mailtje.
Geef het pauzeren uiterlijk 10 dagen voor de start van de volgende maand aan. Je kunt alleen vooruit pauzeren en niet met terugwerkende kracht.
Je kunt bij WATTWORKS kiezen voor lidmaatschappen van verschillende duur. De meest voorkomende abonnementen zijn het 5x per maand abonnement en het Unlimited abonnement. Deze zijn beiden per periode ( 4 weken) opzegbaar. Daarnaast beschikken we over een 10 ritten ( geldig 6 maanden) èn een 25 rittenkaart (geldig 1 jaar) .
We hanteren een opzegtermijn van 1 maand. Een voorbeeld: als je 15 oktober opzegt, kun je tot en met 30 november blijven sporten. Heb je een jaarabonnement, dan is deze ook maandelijks opzegbaar, ná 1 jaar lid te zijn geweest.
Je voldoet jouw lidmaatschap per periode (4 weken) vooruit via automatische incasso.
Het is mogelijk om van een 5x per maand naar Unlimited en andersom te wisselen. Dit kan alleen per hele maand en niet midden in de maand. Stuur hiervoor een mail.
Dat kan! We moeten hiervoor echter wel een wijziging in je account doorvoeren, stuur hierover een mailtje naar info@wattworks.nl
Dat ligt eraan wanneer je je abonnement activeert. Wanneer je 1 maart je inschrijft betaal je heel maart plus april als je jezelf uitschrijft in maart. Maar wanneer je 30 maart je inschrijft en direct opzegt, betaal je alleen nog voor 30 en 31 maart, plus april.
Uitschrijven doe je via Fitmanager: 1. Ga onder 'abonnementen' naar het abonnement dat je wilt stoppen. 2. Klik dan onder het tandwieltje op 'abonnement stoppen'. 3. Geef een toelichting waarom je wilt stoppen. 4. Druk op 'versturen'.
Jazeker! Log in op je Fitmanager account (via Pc of onze App). Op je persoonlijke account pagina kun je onder het kopje ‘’betalingen’’ de facturen bekijken.
Vanaf 16 jaar mag je bij WATTWORKS een abonnement afsluiten en zelfstandig sporten.

Faciliteiten

Er zijn bij WATTWORKS geen kluisjes aanwezig. Mocht je waardevolle spullen hebben dan kun je die eventueel bij onze trainer in de zaal achterlaten of mee de zaal in nemen.
Op al onze fietsen zitten Shimano SPD-SL pedalen. Hiervoor heb je de grote driehoekige plaatjes nodig met, meestal, gele voetjes. Als je deze nog niet gebruikt, dan kun je schoenen bij ons lenen.
Jazeker, op beide locaties is het mogelijk om te douchen.

Betalingen

Betalingen gaan bij ons per automatische incasso in het geval van een maandelijks lidmaatschap. Wil je een strippenkaart, dan betaal je eenmalig via iDeal.
De eerste betaling wordt direct per incasso afgerekend. Daarna betaal je de maandelijkse termijnen altijd via automatische incasso in de laatste week van de voorgaande maand.
Je automatische incasso is mislukt, wat nu? Binnen 7 dagen bieden we je een herinnering voor het openstaande bedrag aan en een nieuw automatisch betaalverzoek. Mislukt ook de tweede poging? Voorkom meer extra kosten en maak het openstaande bedrag zelf direct nog over.
Stuur hiervoor een mailtje naar info@wattworks.nl. We zullen opnieuw een lidmaatschap voor je afsluiten.

Trainingen

Je kunt je trainingen inplannen via ons roostersysteem Fitmanager. Als Wattworker heb je hier een account en kun je maximaal 4 weken van tevoren je training al inplannen.
Heb je een proefles geboekt, een strippenkaart of een abonnement, dan wil het wel eens gebeuren dat je plotseling bij het aanmelden voor een training een melding krijgt dat er geen geldige training credits op je account staan. Vaak heeft dit er mee te maken dat 1) je training credit op is, 2) je je recent voor een training hebt aangemeld, maar niet aanwezig was , waardoor je gevoelsmatig een credit mist. Heb je recht op je credit, maar kun je er niet bij via ons boekingsplatform, laat het ons dan vooral even weten via info@wattworks.nl! We helpen je graag.
Ja, reserveren is verplicht. Reserveren werkt heel gemakkelijk via ons online boekingssysteem Fitmanager of via de Fitmanager App.
Als je een groepsles hebt gereserveerd krijg je automatisch een e-mail met de bevestiging van de les. Hierin staat vermeld dat je het annuleren erg makkelijk kunt regelen in Fitmanager. Het afmelden van een gereserveerde les dien je minimaal 3 uur van tevoren te doen op doordeweekse dagen en 12 uur van tevoren in het weekend.
Je krijgt dan een melding dat je geen geldig lidmaatschap meer hebt om je aan te melden voor de (6e) training. Het is exclusief voor jullie mogelijk om 3 losse credits voor 15,- per training te boeken. Deze credits zijn 12 maanden geldig. Kom je vaker boven je 5x per maand lidmaatschap uit, dan is het al snel voordelig om over te stappen op unlimited à 80,- per maand. 1. Boek 3 losse credits 2. Unlimited sporten voor 80,- per maand, stuur hiervoor een mailtje naar info@wattworks.nl. Wij verwerken de verandering voor jou