Wattworks routes

De mooiste fietsroutes in de omgeving Amsterdam

In de omgeving Amsterdam kun je prachtig fietsen. Maar je moet wel weten waar, anders is de kans groot dat je veel stoplichten en drukke wegen tegenkomt. Daarom hebben wij de mooiste korte en lange routes in alle windrichtingen alvast voor je uitgezet. Probeer jij ze allemaal?

Tulpentour

Tulpentour

130 km

De bollenvelden staan in bloei – het is tijd voor de Tulpentour! Geniet van de pracht van de oer Hollandsche tulpenvelden.

!Let op! Het kan druk zijn op deze route en er gaat een pontje tussen Leiden Merenwijk en Warmond.

Tulpentour

100 km

De bollenvelden staan in bloei – het is tijd voor de Tulpentour! Geniet van de pracht van de oer Hollandsche tulpenvelden.

!Let op! Het kan druk zijn op deze route.

Jubileumride

Jubileumride

65km

Ter ere van ons 5-jarig jubileum hebben we deze leuke afwisselende route samengesteld. Vanaf Wattworks Amsterdam fiets je via het Brettenpad zo de stad uit aan de westkant. Voorbij Halfweg fiets je achter de golfbaan over een mooi fietspad richting Spaarndam. In Santpoort kom je langs de mooie windmolen ‘De Zandhaas’ waarna de route verder gaat door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Op ongeveer driekwart van de route passeer je de Wattworks locatie in Haarlem, loop vooral binnen voor een kopje koffie! Wanneer je Haarlem uit fietst kom je over mooie rustige fietspaden langs de Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

Jubileumride

100km

Ter ere van ons 5-jarig jubileum hebben we deze leuke en afwisselende route samengesteld. Onderweg kom je drie leuke klimmetjes tegen. Nadat je een klein stukje van de ringvaart hebt gefietst ga je richting Big Spotters Hill, de eerste klim van de route! De route vervolgd zich verder via mooie fietspaden door de natuur. Op driekwart van de route passeer je de Wattworks locatie in Haarlem, kom gerust binnen voor een kopje koffie! Hierna staat -hoe kan het ook anders- het Kopje van Bloemendaal op je te wachten. Door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland fiets je richting Spaarnwoude, waar je de laatste klim tegenkomt.

Korte routes 30 – 60km

West – Haarlemmerliede

38km

Vanaf Wattworks Amsterdam fiets je via het Westerpark en het Brettenpad zo de stad uit aan de westkant. Voorbij Halfweg kom je in de Haarlemmerliede, een open gebied met weinig verkeer. Ideaal om ongestoord te genieten van de rust of om even een stukje flink tempo te rijden.

Noord – Waterland

44km

Als je snel de stad uit wil op zoek naar rust is Waterland een goede optie. We pakken de veerpont naar de Buiksloterweg, om vervolgens door het Noorderpark de stad uit te fietsen. Eenmaal aangekomen in Waterland worden rustige fietspaden afgewisseld met stukken over de dijk. Maar vergis je niet, het is altijd werken in het Noorden want het waait altijd in Waterland!

West – Kennemerduinen

57km

Een van de mooiste stukjes natuur net buiten Amsterdam zijn natuurlijk de duinen. Net buiten Haarlem kan je de duinen inrijden, om je gelijk in een volledig andere omgeving te wanen. Langs Spaarnwoude rijden we weer terug de stad in.

Zuid – Ronde Hoep

46km

Het klassieke fietsrondje van Amsterdammers wanneer je een kort rondje wil fietsen. Vanaf het moment dat je zuidelijk de stad uit rijdt kom je bijna geen stoplicht meer tegen en kun je lekker doorrijden. Ideaal om eens een keer een tempo ritje te doen!

Lange routes 80 – 130km

Noord – Noord Hollands duinreservaat

100KM
Ook boven het kanaal kan je prachtig door de duinen fietsen. In deze rit pakken we de hempont en rijden we door de Zaanstreek naar het noorden. Vanaf Egmond-Binnen rijden we aan een ruk richting het zuiden door het Noordhollands duinreservaat (let op: hier is een duinkaart voor verplicht, deze kan je hier kopen of aanschaffen bij het inrijden van het gebied.). Met de Velserpont gaan we weer over het kanaal waarna we nog een stukje door de duinen fietsen. Als je nog wat energie overhebt kan je op het Kopje van Bloemendaal nog even lekker gas geven!

Zuid – door het Groene Hart

106km
Je moet er een flink stuk door voor de stad, maar dat is deze route dubbel en dwars waard. De Ronde Hoep, het Amsterdam-Rijnkanaal en rustige kronkelweggetjes door de polder; ze zitten er allemaal in. Bij de watertoren van Meije rij je een stuk over een betonpad door een weiland en wordt je op een goede dag begroet door een kudde schapen.

West – Door de duinen naar Noordwijk

114km

Een van de mooiste en groenste rondjes vanuit Amsterdam. Via het Westerpark en Brettenpad fiets je groen de stad uit. In de Haarlemmerliede rijd je over de dijk naar de duinen en dan is het een rechte weg naar Noordwijk. Via de ringvaart rijd je weer terug naar Haarlem om het beruchte en beroemde kopje van Bloemendaal mee te pakken.

Fietsroute Amsterdam Noordwijk

Oost – Gravelen op de Hilversumse hei

120km

Deze is voor de offroad avonturiers. Op de Hilversumse hei heb je veel gravel paden. Onverharde stukken weg waar je nog wel prima met de normale racefiets over heen kunt. In deze route reig je zoveel mogelijk offroad stukken aan elkaar voor de ultieme gravel ervaring. Vergeet niet een extra bandje mee te nemen! 😉

Fietsroute Hilversum gravel