Wattworks fietsroutes Haarlem

De mooiste fietsroutes in de omgeving Haarlem

In de omgeving Haarlem kun je prachtig fietsen. Maar je moet wel weten waar, anders is de kans groot dat je veel stoplichten en drukke wegen tegenkomt. Daarom hebben wij de mooiste korte en lange routes in de buurt alvast voor je uitgezet. Probeer jij ze allemaal?

Tulpentour

Tulpentour

100km

De bollenvelden staan in bloei – het is tijd voor de Tulpentour! Geniet van de pracht van de oer Hollandsche tulpenvelden.

!Let op!  Het kan druk zijn op deze route en er gaat een pontje tussen Leiden Merenwijk  en Warmond.

Tulpentour

65km

De bollenvelden staan in bloei – het is tijd voor de Tulpentour! Geniet van de pracht van de oer Hollandsche tulpenvelden.

!Let op! Het kan druk zijn op deze route.

Jubileumride

Jubileumride

100km

Ter ere van ons 5-jarig jubileum hebben we deze leuke en afwisselende route samengesteld. Onderweg kom je drie leuke klimmetjes tegen.Vanuit Haarlem fiets je door de duinen langs de zee richting het Zuiden. Mooie fietspaden door de natuur brengen je bij de eerste klim van de route: Big Spotters Hill! Via de ringvaart fiets je richting de Wattworks locatie in Amsterdam, kom gerust binnen voor een kopje koffie! De tweede klim is in Spaarnwoude, bij Santpoort fiets je een stuk door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland waarna -hoe kan het ook anders- het Kopje van Bloemendaal op je staat te wachten!

Jubileumride

65km

Ter ere van ons 5-jarig jubileum hebben we deze leuke afwisselende route samengesteld. Vanaf Wattworks Haarlem fiets je door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. In Santpoort kom je langs de mooie windmolen ‘De Zandhaas’ waarna de route verder gaat richting Spaarndam. Voorbij Halfweg fiets je richting Amsterdam, op ongeveer driekwart van de route passeer je de Wattworks locatie in Amsterdam, loop vooral binnen voor een kopje koffie! Op de terugweg staan nog mooie rustige fietspaden langs de Haarlemmerliede en Spaarnwoude op je te wachten.

Korte routes

Haarlemmerliede

35km

Ten oosten van Haarlem kun je in de Haarlemmerliede heerlijk rustig fietsen. Er is in dit gebied weinig verkeer en veel groen waardoor het ideaal is om een temporitje te rijden. Het rondje op de ringdijk kun je eventueel een aantal keer herhalen. Optioneel is aan het eind van de rit nog even het Kopje van Bloemendaal mee te pakken!

Kennemerduinen

33km

Menig Amsterdammer is jaloers op de achtertuin van Haarlemmers, namelijk het Nationaal Park Zuid – Kennemerland! In deze route fiets je in 33km zoveel mogelijk door de natuur heen. Let wel op! Deze route kan druk zijn op mooie zomerdagen, kies je moment dus goed uit.

Achtje van Kneteman

25km (+evt. extra achtjes)

Gerrie Knetemann reed op het kopje van Bloemendaal bij gebrek aan andere heuvels zijn training rondjes. Je kunt op het kopje een rondje rijden waarbij je de klim van beide kanten kunt beklimmen. Met deze route rijd je met een ommetje naar het kopje zodat je goed warm bent en kun je vervolgens zoveel achtjes rijden als je wilt, met 16 rondjes heb je al evenveel hoogtemeters als de Alpe d’Huez!

Middellange routes 50-100km

Noordwijk en ringvaart

70km

De favoriet van trainer Matthew. In dit rondje kom je alles tegen, winderige lange stukken langs de ringvaart, glooiend wegdek in de duinen en een serieus klimmetje op het eind bij het kopje van Bloemendaal. Voor wie rustig wil genieten van de natuur of zichzelf wil uitdagen, op deze route kan het allemaal!

Lange routes 100km +

Waterland en Marken

103KM

In Waterland raak je al snel de weg kwijt door alle slootjes en meertjes waar je omheen moet navigeren. Gelukkig heb je daar met deze route geen last van! Via Purmerend en Monnickendam rijd je naar Marken, een klein eilandje waar je niet zo snel zou komen maar waar je toch een keer geweest moet zijn!

Noord Hollandse Duinen

109KM

Ook boven het kanaal in Noord Holland heb je een prachtig duingebied. Vanaf Wijk aan Zee tot Bergen aan zee kun je helemaal naar boven door glooiend terrein. Na een koffiestop in Alkmaar rijd je door de weilanden heen weer naar beneden om via het pontje bij Buitenhuizen het kanaal weer over te steken.