!Klimgeiten opgelet!

Toe aan hoogtemeters maar het Kopje van Bloemendaal even zat? Voor deze ride reizen we af naar Zuid-Limburg en gaan we een dagje op hoogtestage in eigen land!

Waarschuwing: de gebruikelijke appeltaart ruilen we dit keer in voor Limburgse vlaai.

En let op… er is voor deze ride plek voor max. 30 deelnemers, dus lees snel verder en meld je aan!

 

Vertrek  Zondag 11 juli om 10:30 verzamelen we met een kop koffie bij het Shimano Experience Center in Valkenburg. Er is daar ruimte om je eventueel nog om te kleden en je waardevolle spullen achter te laten. Rond 11:00 stapt iedereen op de fiets en zijn we klaar voor vertrek. Finish We eindigen de rit weer bij Het Shimano Experience Center, waar een kop koffie en een lekker stuk vlaai op jullie staat te wachten! Hier kun je ook gebruik maken van de kleedruimtes waar gedoucht kan worden. En als kers op de vlaai kunnen we -als de maatregelen het tegen die tijd toe laten- de finish van de Tour de France hier kijken!

Groepen Je kunt je voor 3 verschillende groepen aanmelden. Let op: Onderstaande snelheden zijn de de gemiddelde snelheden die je in Zuid-Limburg rijdt met veel hoogtemeters, deze ligt dus lager dan je gemiddelde snelheid op het vlakke.

Groep A – Voor de echte snelheidsduivels die uitdaging aan willen gaan om met een gemiddelde van minimaal 29km/u de route van 100km met maarliefst 1400 hoogtemeters af te leggen. Onze Ole is de Ride leader van deze groep, hij gaat samen met jullie op naar een gemiddelde van minimaal 29km/u.

Voor deze groep geldt, ‘lossen is eraf’. Dus als je het tempo niet kan bijhouden, lig je uit de kopgroep. Gelukkig volgt er nog een groep die dezelfde route aflegt en waarbij gezelligheid iets hoger in het vaandel staat, dus kun je hen opwachten en aansluiten.

Groep B – Route 100 km onder de 28 km/u

Groep C – Route 75 km onder de 25 km/u

Voor de B & C groep staat gezelligheid voorop en geldt ‘samen uit samen thuis’.

 

Route Benieuwd naar de route? Check de 100km met 1400hm of de 75km met 1000hm route alvast! De Een ding is zeker, het is geen standaard lusje uit de Amstel Gold Race of Limburgs mooiste.. Voor deze route hebben wij al onze lievelings klimmetjes verzameld en zo onze eigen ‘Wattworks Klimburg’ route samengesteld, waarbij een pitstop bij Boscafé ‘t Hijgend Hert niet kan worden overgeslagen!

Let op: Er kunnen nog kleine aanpassingen worden gemaakt. De definitieve route ontvangen jullie per mail, na aanmelding.

Kosten De kosten voor deze ride bedragen 12,50. Hierin zit het volgende inbegrepen bij het Shimano Experiene Center: 2x consumptiebon voor drankje naar keuze (frisdrank, koffie, thee, bier van de tap) 1x Limburgse vlaai. Gebruik van de omkleed-douchefaciliteiten voor- en na de fietstocht. Amsterdammers kunnen de betaling via deze link voldoen. En de Haarlemmers kunnen deze link gebruiken. Let op je aanmelding is pas compleet als je de betaling hebt voldaan en onderstaand formulier hebt ingevuld en bevestigd.

Vervoer Vervoer is op eigen gelegenheid. Op loopafstand van het Shimano Experience Center bevinden zich 2 grote parkings aan de Prins Bernhardlaan: ‘Par’Course 1’ en Par’Course 2. De parkeerkosten bedragen €1,90 per uur met een maximum van €9,25 per dag. Kom je met de trein? Dan is het ongeveer 10 minuutjes fietsen vanaf het treinstation in Valkenburg.