Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden van WATTWORKS, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als Vossen & Bossen Sports v.o.f. op het adres: Van Hallstraat 9 in Amsterdam.  Ons Kamer van Koophandel-nummer is: 65031660 en het BTW-nummer: NL855953809B01. Wanneer je lid wordt van WATTWORKS(via strippenkaart of abonnement), ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

Begrippen

Sporter: iemand die een topprestatie levert: moet daarvoor fit zijn en wil in weinig tijd maximaal resultaat bereiken op zijn eigen niveau. Is lid van WATTWORKS.

WATTWORKS abonnement: 5x per maand of onbeperkt sporten bij WATTWORKS en betalen per maand

WATTWORKS Strippenkaart: Rittenkaart voor een bepaald aantal lessen met een geldigheidsduur van 6 maanden

Les: 60 of 75 minuten workout óp of naast een fiets bij WATTWORKS.

Credit: één credit staat gelijk aan één training

Vergoedingen: De prijzen die je betaalt voor een abonnement/strippenkaart, deze worden naar buiten gebracht als inclusief btw prijzen. Op onze trainingen wordt 9% btw geheven.

WATTWORKS Trainer: Ervaren en bevlogen (wedstrijd)sporter die training geeft aan een groep sporters bij WATTWORKS

WATTWORKS Lessen

 • We bieden verschillende type lessen aan, op alle verschillende lessen zijn dezelfde voorwaarden van toepassing.
 • Het bijwonen van lessen is geheel op eigen risico. Houd er rekening mee dat de lessen intensief zijn, maar je ten aller tijden voor jezelf verantwoordelijk bent en op je eigen tempo mee mag doen.
 • Om een les of activiteit bij te mogen wonen, geef je door akkoord op deze voorwaarden aan dat je, als sporter, niet lijdt aan een fysieke of psychische aandoening waardoor deelname aan onze lessen schade op zou kunnen leveren aan jezelf. Ook neem je niet deel aan onze lessen wanneer dit in tegenspraak is met medische adviezen. Wij zijn, als WATTWORKS, niet verantwoordelijk, maar zouden het natuurlijk wel heel erg vervelend vinden als er iets gebeurd.
 • Wanneer je te laat bent voor een les, heeft de trainer het recht je te weigeren. Je krijgt geen credit wanneer je een les mist doordat je te laat was. Echter, in de meeste gevallen kun je vast nog wel (stilletjes) op een fiets gaan zitten.
 • Afmelden voor een les kan tot 5 uur van tevoren en in het weekend tot 12 uur van tevoren. Doe je dit tijdig, dan krijg je jouw credit terug en kan deze in dezelfde maand opnieuw ingepland worden (of in geval van een strippenkaart binnen de geldige termijn).
 • Wanneer je je tijdens een van de lessen bij WATTWORKS misdraagt en de les verstoort, mag de trainer je, nadat hij je eerst heeft verzocht je fatsoenlijk te gedragen, verbieden om de les en/of lessen in de toekomst bij te worden.
 • Lessen zijn geldig op naam van de sporter die zich aanvankelijk heeft ingeschreven. Lessen zijn overdraagbaar op een ander persoon. Hiervoor rekenen we eenmalig €15,-.
 • Tijdens onze lessen ben je zelf verantwoordelijk voor je spullen. Wij zijn niet aansprakelijk voor diefstal of beschadiging aan meegebrachte fietsen, kleding, spullen of andere goederen. Achter in de trainingszaal staat een vakkenkast waar je je spullen kwijt kunt.
 • Het kan zijn dat op bestellingen die worden gedaan vanuit het buitenland geen BTW in rekening is gebracht. Je doet onze trainingen echter in Nederland, daarom zullen we, als de BTW nog niet in rekening is gebracht, per factuur de verschuldigde BTW alsnog in rekening brengen.
 • Voor andere producten, zoals bijvoorbeeld fietscomputers of voedingswaren en onze coaching kunnen andere voorwaarden gelden

WATTWORKS – Maandelijks Abonnement

 • Dit abonnement biedt jou 5 lessen per maand voor €60,- of onbeperkt deelnemen aan onze lessen voor €80,- per maand.
 • Je betaalt maandelijks per automatische incasso. Het bedrag zal, afhankelijk van jouw bank, rond de 21e van de maand worden afgeschreven.
 • Fit blijven doe je het hele jaar door. Abonnement lopen automatisch door. Kunnen wij je niet (meer) helpen, dan kun je je abonnement maandelijks opzeggen (één maand uitschrijf termijn).
 • Je kunt overgebleven credits niet meenemen naar de volgende maand, je behoudt wel de flexibiliteit om jezelf binnen dezelfde maand uit- en in- te schrijven.
 • De minimale termijn is een volledige kalender maand.
 • Opzeggen doe je door jezelf uiterlijk één maand voor het einde van de kalendermaand uit te schrijven. Wil je bijvoorbeeld vanaf oktober stoppen, dan horen we dit graag vóór september. Dit doe je door een mail te sturen naar: info@wattworks.nl
 • In geval van langdurige vakantie (langer dan twee weken) is het mogelijk je abonnement maximaal een maand per jaar te pauzeren.
 • In het geval van ziekte die langer duurt dan twee weken bekijken we individueel wat de mogelijkheden zijn.
 • Alle betalingen voor onze abonnementen lopen via ons boekingssysteem Fitmanager (OUT 2 MOVE BV), die voor de incasso en IDEAL betalingen een overeenkomst hebben met Pay.nl BV.

Overschrijding van je tegoed

 • Indien je meer komt trainen dan je abonnement (in het geval van een abonnement voor 5 keer per maand) toestaat, betaal je €15,- per extra les.
 • Voor de unlimited variant geldt dat je onbeperkt mag inschrijven binnen een maand, mits je ook daadwerkelijk komt. We willen benadrukken dat het niet de bedoeling is in te schrijven en niet op te komen dagen.

WATTWORKS – Strippenkaart

 •  Onze strippenkaart voor 10 credits kost €165,-. Deze credits zijn 6 maanden geldig.
 • Onze Strippenkaart voor 25 credits kost €375,-. Deze credits zijn 1 jaar geldig.
 • Vergoedingen voor een strippenkaart worden vóóraf betaald via een van de volgende mogelijkheden: IDEAL op onze website (wattworks.nl), per bankoverschrijving of pin. Gespreid betalen is alleen mogelijk via onze abonnementsvorm.
 • We storten geen geld terug nadat je een strippenkaart hebt geboekt. Mochten de lessen je niet bevallen, laat dit ons dan vooral weten. Kunnen we echt niets voor je betekenen en wil je jouw strippenkaart niet meer vol maken, dan mag je je credits overdoen aan een bekende. Hiervoor rekenen we eenmalige administratiekosten van €15,-.
 • Bij langdurige ziekte is het mogelijk credits te bewaren tot je weer beter bent. Hiervoor moet je minimaal 2 weken achter elkaar niet bij ons kunnen sporten. In zeer bijzondere gevallen betalen we je de vergoeding voor onze strippenkaart geheel of gedeeltelijk terug.

WATTWORKS – Zomerabonnement

Het zomerabonnement biedt jou:

 • Een effectieve les binnen per maand. Voor elke extra les, betaalt je €12,50
 • Toegang tot alle buiten trainingen, clinics, rides, events, PowerBalance lessen en overige activiteiten
 • Lidmaatschap van WATTWORKS

De prijs voor het zomerabonnement is €25,- per maand, dit bedrag zal maandelijks per automatische incasso worden afgeschreven. Het zomerabonnement is maandelijks opzegbaar na een periode van drie maanden zomerlidmaatschap (dit staat dus los van de totale duur van je lidmaatschap). Vanaf de herfst (1 oktober) wordt je zomerabonnement automatisch omgezet naar een regulier 5x per maand abonnement.

WATTWORKS – Buitenritten en activiteiten

Voor alle buitentrainingen, activiteiten, races, clinics, events, weekenden, ritten en activiteiten buiten óp of naast de fiets georganiseerd onder de vlag van WATTWORKS geldt dat:

 • deelname volledig voor eigen rekening en risico is
 • het dragen van een deugdelijke en passende helm verplicht is. Zonder helm, voorzien van Europees veiligheidskeurmerk, mag je niet meefietsen en/of deelnemen
 • Je dient te allen tijde je handen in de buurt van je remmen te houden tijdens onze buitenritten; dus tijdrit/opzet-stuurtjes zijn niet toegestaan te gebruiken. Ook niet als je je armen bovenop het stuur legt om hetzelfde effect te bereiken.
 • Je zelf verantwoordelijk bent voor deugdelijk materiaal, het kunnen volgen van het tempo en de route.
 • Ook voor de buitenritten geldt dat je, als sporter, niet lijdt aan een fysieke of psychische aandoening waardoor deelname aan onze ritten, trainingen, clinics en/of weekenden schade op zou kunnen leveren aan jezelf. Ook neem je niet deel wanneer dit in tegenspraak is met medische adviezen. Wij zijn, als WATTWORKS, niet verantwoordelijk, maar zouden het natuurlijk wel heel erg vervelend vinden als er iets gebeurt.
 • Tijdens onze buitenactiviteiten ben je zelf verantwoordelijk voor je spullen. Wij zijn niet aansprakelijk voor diefstal of beschadiging aan meegebrachte fietsen, kleding, spullen of andere goederen.

Bij slecht weer zal er uiterlijk vóór 10:00 ’s morgens op de dag van de activiteit worden bepaald of de buitenactiviteit wel of niet door zal gaan.

Door akkoord te gaan met onze Algemene Voorwaarden ontheft je ons van elke aansprakelijkheid van declaraties, dervingen, kosten of onkosten als het gaat om claims met betrekking tot de dood, persoonlijk letsel, geheel of gedeeltelijke invaliditeit of schade aan eigendommen. Deze bepaling is ook uitdrukkelijk van toepassing op de erfgenamen van de abonnee en familieleden, kennissen, vrienden en anderen.

Tot slot, door akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden abonneer je je gelijk op onze nieuwsbrief vol met interessante weetjes, artikelen, aanbiedingen en informatie. Die wil je niet missen. Toch is het altijd mogelijk om je uit te schrijven voor deze nieuwsbrief!

Onze Algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam.